DETTE FINNER DU PÅ INNEKLIMA.COM :
OM INNEMILJØ OG INNEKLIMA
EGEN BOLIG
SKOLER OG BARNEHAGER
YRKESBYGG
SYKDOM OG HELSEEFFEKTER
LUFTFORURENSNINGER
MÅLINGER OG ANALYSER
TILTAK
KONTAKT FOR INNEMILJØSPØRSMÅL
REGLER OG FORSKRIFTER
ØKONOMI
OM INNEKLIMA.COM

Vernemasker, støvmasker

Det er utviklet masker for å beskytte luftveiene mot innånding av gasser, damp og partikler. De kan være til stor nytte særlig for dem som må ferdes ute i områder med mye luftforurensning fra trafikk, industri, tresking o.l. Særlig aktuelt er det for mennesker som sykler i bytrafikk. Mennesker med særlig ømfintlige luftveier (astma) kan også ha nytte av vernemaske ved renhold eller støvende virksomheter inne.

Slike masker dekker til nese og munn. De enkleste maskene beskytter bare mot støv, og er ganske rimelige i innkjøp. Slike masker kan brukes i hjemmet og også av barn, men masker med finere filter er mest for industriarbeidere. De er tunge å puste med, og egner seg absolutt ikke for barn.
Du kan også få kjøpt masker som i tillegg har et smalt kullfilter som fanger opp gasser. Førstegangsanskaffelsen kommer på ca kr 500,-, men du må skifte kullfiltret (ca kr 100,-) etter 40-50 timers bruk. Masker forhandles av bl.a. Norsk sykkelforbund. En del enkle vernemasker føres av jernvarehandlerog byggvareforretninger samt mange apotek.

Ledende produsent på området er 3M Norge, avd Verneprodukter. Postboks 100, 2013 Skjetten (tlf 63 84 75 00).
For beskrivelse klikk her, :"3M Vedlikeholdsfrie støvmasker" og se så på 3M 9320 og 9322 ved å klikke på disse og lenken under "Lær mer". For beskrivelse klikk her"3M Vedlikeholdsfrie støvmasker" i produktkatalogen og se så på 3M 9320 og 9322 ved å klikke på disse og lenken under "Lær mer".

Utskriftsvennlig versjon

DU ER HER :

ForsideluftforurensningerVernemasker, støvmasker

 

AKTUELLE KATEGORIER :
luftforurensninger
drift og bruk
presseklipp