DETTE FINNER DU PÅ INNEKLIMA.COM :
OM INNEMILJØ OG INNEKLIMA
EGEN BOLIG
SKOLER OG BARNEHAGER
YRKESBYGG
SYKDOM OG HELSEEFFEKTER
LUFTFORURENSNINGER
MÅLINGER OG ANALYSER
TILTAK
KONTAKT FOR INNEMILJØSPØRSMÅL
REGLER OG FORSKRIFTER
ØKONOMI
OM INNEKLIMA.COM

Feil om teppegulv

Under overskriften Enkel vei til et flott gulv blir det hevdet at "det er nå bevist at tepper faktisk har en positiv innvirkning på innemiljøet".
Det er ikke riktig!

Det eneste som er bevist, er at helt nye tepper samler opp støv og kan være gunstige en tid så fremt materialet, underlaget og lim ikke avgasser for mye kjemi.
I artikkelen nevnes teppematerialer av polyamin. Selv om dette ikke skulle avgasse helseskadelige stoffer (noe vi vet for lite om), er det selve oppbyggingen av teppet med binding av støv og uønsket kjemi som bidrar til mye plager når teppet er mettet.
Barn og voksne med allergier og/eller astma er mest utsatt, men også mange andre får plager bl.a. med sviende øyne og hodepine. Problem oppstår regelmessig etter 2-3 år fordi de færreste har utstyr og tid til den nødvendige rengjøringen.
I tillegg vet man ikke nok om betydningen av bakterier og virus som kan virvles opp fra støvdepotene i teppet. Teppet kan kanskje virke koselig å krype på for småbarn, men er det sunt?
Bonytt har nylig hatt en artikkel om kravet til god rengjøring av tepper. Der nevnes det også at noen smittebærende virus kan overleve i flere uker i teppegulv.
I et hotell med en langvarig epidemi av mage- og tarmsykdom hos personal og gjester hadde teppegulvene høye konsentrasjoner over lang tid av det skyldige viruset (Cheesbrough et al, 2000).
Dette er enda et argument mot teppegulv i tillegg til alle de andre som nevnes i . Teppegulv anno 2012.

Problemene ble nylig omtalt i Nettversjon

(Sist oppdatert 2.oktober 2012)
Kjell Aas(c)

Utskriftsvennlig versjon

DU ER HER :

Forsidebygningenmaterialer og byggeprosesser Feil om teppegulv

 

AKTUELLE KATEGORIER :
bygningen
materialer og byggeprosesser
gulv