DETTE FINNER DU PÅ INNEKLIMA.COM :
OM INNEMILJØ OG INNEKLIMA
EGEN BOLIG
SKOLER OG BARNEHAGER
YRKESBYGG
SYKDOM OG HELSEEFFEKTER
LUFTFORURENSNINGER
MÅLINGER OG ANALYSER
TILTAK
KONTAKT FOR INNEMILJØSPØRSMÅL
REGLER OG FORSKRIFTER
ØKONOMI
OM INNEKLIMA.COM

Dårlig renhold - og hodepine mv. - på jobben

Hei. På jobb får jeg vondt i hodet, blir trøtt, ukonsentrert, tett i nesen og irritasjon i halsen. Blir hes og går der og hoster.

Er tepper der alle går, som støvsuges hver dag men blir bare rengjort med tepperens en gang i året. Ser de er møkkete.

Dette er et åpent kontor landskap. Vi jobber foran pc'er hele dagen og svarer kunder pr telefon. Pulter blir vasket kanskje en gang i uka om vi er heldige, det ligger igjen støv på lamper og gulvet under pultene.
Kontor stoler har blitt rengjort en gang på 3 år.

Temperaturen lå opp mot 30 grader men ligger nå på 22-25 grader inne.

Kan dette være bra nok renhold og ett sunt inneklima? Mange som får vondt i hodet på jobb og blir trøtte. Som nevnt sliter jeg med plager når jeg er på jobb.
Disse plagene har ført til jeg har fått flere bihulebetennelser de siste månedene. Jeg er helt ok når jeg holder meg borte fra jobb. Men plagene sitter i 2-4 dager før de er borte igjen. Kommer på jobb samme problem igjen. Blir jeg ikke kvitt problemene skal jeg til spesialist har jeg blitt enig med legen om åfinne ut hva dette er. Må være lufta på jobben som gjør atjeg blir syk eller kan det være noe annet? Skjønner ikke hva det skulle være ellers ettersom jeg er frisk ellers.

SVAR

Teppegulv er umulig å holde rene.
Det fører til mye svevestøv. I kontorlandskap er det samtidig mange kilder til kjemiske forurensninger Kjemien fra dette og annet sitter på svevestøvet
Med dårlig renhold også av andre komponenter blir dette verre. Mange blir syke i slike arbeidsmiljø som er på kanten av arbeidsmiljølovens veiledning om inneklima på arbeidsplassen.
Dere har vel et verneombud som plikter å ta opp dårlige miljøforhold med arbeidsgiver og evt. arbeidstilsynet. Arbeidsgiver bør være interessert i å tilrettelegge arbeidsmiljøet for de ansatte. Et dårlig inneklima går ut over effektiviteten og øker feilene. Bedre inneklima vil øke arbeidsinnsats og produktivitet.

(Sist oppdatert 12. september 2008)

Utskriftsvennlig versjon

DU ER HER :

ForsideyrkesbyggDårlig renhold - og hodepine mv.-på jobben

 

AKTUELLE KATEGORIER :
S&S
yrkesbygg
renhold