DETTE FINNER DU PÅ INNEKLIMA.COM :
OM INNEMILJØ OG INNEKLIMA
EGEN BOLIG
SKOLER OG BARNEHAGER
YRKESBYGG
SYKDOM OG HELSEEFFEKTER
LUFTFORURENSNINGER
MÅLINGER OG ANALYSER
TILTAK
KONTAKT FOR INNEMILJØSPØRSMÅL
REGLER OG FORSKRIFTER
ØKONOMI
OM INNEKLIMA.COM

Kjemisk miljøintoleranse og MCS - noen løsninger i praksis

I etterkant av publisering av utkast til brosjyrer om miljøhemming i denne nettsiden og i http://www.allergiviten.no er det kommet mange henvendelser fra nær og fjern i Skandinavia med anmodninger om mer informasjon. Her kommer noe som kan være nyttig

Særlig risikanter med symptomer på kjemisk miljøintoleranse spør om adresser til andre med denne lidelsen. Det kan de finne på Facebook under MCS Norway.

Disse risikantene uttrykker håp om at kontakten med andre likestilte vil bidra til at de kan føle seg mindre ensomme med sin spesielle lidelse, og at andre kan ha funnet måter å leve på med bedre livskvalitet som kan være til hjelp også for andre.
Dette har mange med miljøhemming på grunn av spesielle allergier eller hyperreaktivitet og vanskelig astma oppnådd gjennom kontakt med rådgivere i Norges Astma- og allergiforbund og med samtaler med såkalte likemenn i fylkeslagene av NAAF.
NAAF ønsker også å hjelpe ved kjemisk miljøintoleranse/MCS, og har sammen med NFBIB bidratt i miljøhemmingsprosjektet med utarbeiding av brosjyrer og bok om miljøhemming.

Risikanter med kjemisk miljøintoleranse kan finne mange praktiske råd i en alfabetisk ordnet stikkordliste om dette i den danske MCS foreningen sin nettside.

Her i vår nettside gjengir ordrett en aktuell artikkel om et spesielt tiltak for å mestre kjemisk miljøintoleranse/MCS i magasinet til avisen Bygdanytt (http://www.bygdanytt.no). Den gjengis med journalist Lars Sveinung Lid's tillatelse med tittelen Helse i kvar planke.

(Sist oppdatert 11.mai 2011)
Kjell Aas ©

Utskriftsvennlig versjon

DU ER HER :

ForsideKjemisk miljøintoleranse og MCS - noen løsninger i praksis