DETTE FINNER DU PÅ INNEKLIMA.COM :
OM INNEMILJØ OG INNEKLIMA
EGEN BOLIG
SKOLER OG BARNEHAGER
YRKESBYGG
SYKDOM OG HELSEEFFEKTER
LUFTFORURENSNINGER
MÅLINGER OG ANALYSER
TILTAK
KONTAKT FOR INNEMILJØSPØRSMÅL
REGLER OG FORSKRIFTER
ØKONOMI
OM INNEKLIMA.COM

Spørsmål (31. juli 2010)

Vær snill, hjelp meg!
Nå vet jeg ikke min arme råd lenger. Jeg har alle de symptomene og mer til som du skriver er karakteristisk for kjemisk miljøintoleranse/MCS. Legen min sykmeldte meg pga hodepinen, men påstår at plagene mine har psykiske årsaker. Vi er uenige om det, for jeg var blant de sterkeste før jeg fikk disse plagene. Nå er jeg blant de svakeste.

Jeg har god utdannelse og hadde en god jobb som kontorsjef, men måtte si opp fordi det er så mye parfymebruk og andre dunster som jeg blir dårlig av. Det har gått hardt ut over økonomien. Jeg har forsøkt å få støtte i Nav, men der har de oppfattet legens erklæring som at jeg er innbilt syk.

Samboeren har brudt forholdet. Det forstår jeg godt, for jeg er ikke lett å bo sammen med lenger. Vi har delt omsorg for våre to barn på 8 0g 10 år. Jeg har måttet flytte ut av leiligheten som stod i samboerens navn. Har nå en treroms leilighet i tredje etasje i en blokk der det alltid lukter både tobakksrøyk og parfyme i oppgangen i tillegg til mye trafikk og eksos i gaten. Jeg blir ikke helt bra her jeg bor, men blir enda verre nesten uansett hvor jeg prøver meg ellers.

Jeg måtte ta opp et lån og har ikke råd til noe annet. Jeg lever på et absolutt minimum av det mulige.

Det verste er at jeg heller ikke har råd til å gjøre det koselig for barna mine (vi har delt omsorg), jeg kan jo ikke engang ta dem med på kino fordi jeg blir dårlig og helt utslått etterpå.

Hvordan kan jeg finne ut hva det er i leiligheten som jeg ikke tåler? Er det noen som kan hjelpe meg uten at det "koster skjorta"?

Finnes det noen økonomiske støtteordninger for sånne som meg?

Hva kan jeg gjøre for at dette livet skal være noe verdt å leve?

SVAR (31. juli 2010)

Kjære E.
E-postadressen som du har gitt i spørrekassen til denne nettsiden, fungerer ikke, så jeg håper du leser dette.

Fatt mot! Jeg er sikker på at du finner løsninger med tiden. Ta først en ordentlig prat med barna dine om plagene dine og hva du vet utløser dem (uten å dramatisere). La barna leke detektiver eller hunder som prøver å snuse seg frem til forskjellige ting som lukter (Mye, men ikke all kjemi lukter litt spesielt). Kanskje de kan peke ut noe – og om de ikke gjør det, så vet de iallfall hva det dreier seg om.

Gi dem mye av den varmen og kjærligheten du har for dem uten å klenge. Det er sannsynlig at de trenger den og deg og at det er den aller viktigste kos de kan få!

Jeg vet ikke om noen økonomiske støtteordninger annet enn det Nav kan bidra med. Det er fint at du kan kommunisere fra en PC, men jeg antar at du kanskje har for dårlig råd til å kunne skrive ut noe fra nettsidene, så jeg foreslår at du ber både legen din og kontaktpersonen din i Nav om å lese dette e-post referatet her i nettsiden og artiklene om kjemisk miljøintoleranse/MCS som begynner med Del 1 og har lenker videre.
Hvis det ikke fungerer, kan du be dem ta kontakt med meg (helst pr e-post) så jeg kan forklare det som måtte være nødvendig. Hvis det blir til det siste, må jeg imidlertid vite mer om deg. Vær snill å gå inn på miljøhemmingskjema 2, Miljøhemmingskjema 2 , kopier det over som en egen fil med et passende navn i din PC, fyll det ut så godt som mulig på skjermen, lagre det og send det til meg som vedlegg til en ny e-post.

Vær snill, kontakt meg igjen (med riktig e-postadresse) så snart du har sett dette.
Friskt mot!

Kjell Aas©

Utskriftsvennlig versjon

DU ER HER :

ForsideMiljøhemming, økonomi og livskvalitet