DETTE FINNER DU PÅ INNEKLIMA.COM :
OM INNEMILJØ OG INNEKLIMA
EGEN BOLIG
SKOLER OG BARNEHAGER
YRKESBYGG
SYKDOM OG HELSEEFFEKTER
LUFTFORURENSNINGER
MÅLINGER OG ANALYSER
TILTAK
KONTAKT FOR INNEMILJØSPØRSMÅL
REGLER OG FORSKRIFTER
ØKONOMI
OM INNEKLIMA.COM

Ny, særlig helsevennlig maling

Ny supermaling – fra Jotun i samarbeid med NAAF.

I dag (9. september 2008) lanseres verdensnyheten Jotun SENS -en helsevennlig maling som er utviklet av Jotun over flere år i tett samarbeid med Norges Astma- og Allergiforbund.

Dette er en stor dag for alle som er opptatt av godt innemiljø, fastslår generalsekretær i NAAF, Geir Endregard. – Denne malingen setter en ny standard for slike produkter og vi er stolte over å ha vært med på å utvikle denne serien.

Utviklingen har basert seg på meget strenge helsekriterier og malingen er bygd opp fra bunnen av med dette mål for øyet. Det betyr at en rekke stoffer er forsøkt unngått og man har redusert skadelige stoffer til ufarlige nivåer.

I oppslaget om NAAF's godkjenning av SENS gjengis dette utsagnet fra Jotuns eget magasin:
Jotun har nøye vurdert de forskjellige merkeordningene som kunne være aktuelle for en ny malingsserie som skulle være så helsevennlig som mulig.
Det ble tidlig klart at de offentlige merkeordningene ikke er spesielt strenge i forhold til de produkter Jotun allerede har utviklet. Videre ble det klart at Norges Astma- og Allergiforbund sin merkeordning klart er den med strengeste helsemessige krav.
Sens er den eneste malingsserien som til nå har klart å imøtekomme de strenge kravene fra NAAF, samtidig med at den selvsagt tilfredsstiller Svanen og EU-blomsten.

(Sist oppdatert 9. september 2008)

Utskriftsvennlig versjon

DU ER HER :

ForsideNy, særlig helsevennlig maling